Nieuwe single

Ter ere van de honderdste verjaardag van Astor Piazzolla brengen Merel Vercammen en Dina Ivanova vandaag een single uit met Le Grand Tango.

Deze track komt ook op het nieuwe album The Boulanger Legacy. Op dit album combineren we muziek van Lili en Nadia Boulanger met werken van drie studenten van Nadia: Grażyna Bacewicz, Leonard Bernstein en Astor Piazzolla.


Piazzolla had in zijn jonge jaren Stravinsky, Bartók en Ravel als voorbeelden, en concludeerde dat niemand hem dichter bij zijn droom kon brengen dan Nadia Boulanger. Maar de eerste ontmoeting, in 1954, werd een teleurstelling. Piazzolla toonde zijn nieuwe docent zijn werk. Niet origineel genoeg, oordeelde zij. Ze vroeg hem naar wat hij deed in Argentinië. Toen vertelde Piazzolla dat hij geld verdiende als tanguero, zijn instrument was de bandoneon. Vervolgens vroeg Boulanger hem om een van zijn eigen tango’s voor te spelen. Volgens de Argentijn zou ze hebben gezegd: ‘Here is the true Piazzolla – do not ever leave him.’ Het verhaal wordt vaak aangehaald om te benadrukken dat Boulanger geen slaafse kopieën maakte, maar de studenten de beste versies van zichzelf liet zijn.

Le Grand Tango is nu te beluisteren op alle digitale streaming platforms!