★★★★ in De Volkskrant, ★★★★★ in De Gelderlander

Twee lovende recensies voor The Boulanger Legacy dit weekend!

Guido van Oorschot (De Volkskrant) schreef over The Boulanger Legacy: “Vercammen en Ivanova spelen jaloersmakend goed samen. Ze vinden timbres te over, van altvioolachtige diepte tot ijle hoogte. Mooi hoe ze van zelden gehoorde stukken een dwingend parcours maken.” ★★★★ (De Volkskrant, 14 mei 2021)

En een mooie recensie van Maarten Jan Dongelmans in De Gelderlander: “Samen weten zij het ensemblespel op een zeldzaam hoog niveau te tillen. Bij dit tweetal wordt kamermuziek een medium zonder pietluttigheid of valse ijdelheid. Vercammen en Ivanova musiceren met het hart op de tong en dan zit je als luisteraar gekluisterd te luisteren. […] Heerlijk zangerig klinkt de muziek van Lili Boulanger. Heel verfijnd ook. […] De twee solisten treffen de melancholie en zwoele passie recht in het hart. […] Dit smaakt, ook vanwege de originele en duurzame presentatie, naar meer en verdient zeker in de loop van het jaar in de prijzen te vallen.” ★★★★★ (De Gelderlander, 15 mei 2021)

Ook verscheen een mooie blog van de Vlaamse Veerle Janssens (schrijver van het boek Vrouw aan de piano): “De cd van Merel Vercammen en Dina Ivanova heeft me nu vooral aangemoedigd me te verdiepen in de Poolse Grażyna Bacewicz (1909-1969). Ik had wel al een vijftal cd’s met werk van haar, maar ze konden me tot nog toe niet echt bekoren – excuus Krystian Zimerman en co. De sonate die Merel en Dina hier uitvoeren spreekt me daarentegen wel aan. Wellicht heeft de puike uitvoering daar veel mee te maken.”